Workshop pitchen bij ROC Zaandam, StartUP!

Het StartUP! Excellent programma is een trainingsprogramma voor studenten van het Regio College in Zaandam, waarbij de studenten een eigen idee uitwerken voor een eigen onderneming. Passie voor je Toekomst is gevraagd om een workshop presentatievaardigheden te geven, om de studenten voor te bereiden op de uiteindelijke pitch.

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse workshop deed onze trainer de ‘WES methode’ met de leerlingen. Het hoofddoel van deze workshop is het succesvol overbrengen van kennis omtrent presenteren en spreekvaardigheden. De studenten kunnen na de workshop 3 minuten spreken met meer zelfvertrouwen door de technieken van de WES methode. De studenten leren de WES Breath,  de WES Stance, de WES State,  de WES Talk en de WES Scan. Deze technieken hebben als doel om een rustige en neutrale grondhouding bij de studenten te conditioneren van waaruit ze meer bewust spreken en bewegen en dus meer zelfbewust presentaties houden en (formele) gesprekken voeren.

Resultaten

Tijdens het programma hebben alle studenten aan een eigen product of dienst gewerkt. Er zijn mooie ideeën gepitcht, van een biologische honing wijn, Marokkaanse ecologische olijfolie, tot een duurzaam op maat advies voor het re-stylen van je inrichting met gebruikte interieurstukken en een duurzame tassenlijn gemaakt van gerecyclede materialen. De workshop van Passie heeft er toe geleid dat de leerlingen vertrouwder waren met het omgaan met zenuwen tijdens hun pitch. Ze reguleerde hun ademhaling en begonnen pas met spreken, toen zij er klaar voor waren. Ze zijn gegroeid, zelfverzekerder geworden en hebben een beter beeld gekregen van sociaal ondernemerschap en wat hierbij komt kijken.