Ouderwets Gymmen

Vanaf 7 januari 2022 gymmen elke vrijdag volwassenen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar, onder leiding van een ervaren gymdocent. We doen alle spellen die je je nog kunt herinneren van de basisschool; trefbal, iemand is hem niemand is hem, volleybal, paaltjesvoetbal en nog veel meer. Het doel van het project is het plezier in sporten te bevorderen door middel van beweging in spel. Door het bewegen vooral leuk te maken, krijgt onze doelgroep een positievere kijk op beweging in het algemeen en gaat hierdoor meer sporten. De looptijd van dit project is 57 weken.

Ouderwets Gymmen wordt vanaf 2018 door Raoul Vertrouwd (voorzitter van stichting Passie voor je Toekomst) georganiseerd. Het begon als een eenmalige activiteit, maar groeide door de enthousiaste reacties, in korte tijd uit tot een vaste groep deelnemers, die eens per 6 weken bijeenkomt. We (voornamelijk Raoul) organiseren dit project dus al een aantal jaar, maar zonder opgeleide gymdocent. We zagen dat de deelnemers ook buiten de gymsessies meer gingen sporten. Ook werd er genetwerkt tijdens de sessies, waardoor de deelnemers vaker bezig waren met hun plannen voor de toekomst. Als laatste zagen we dat het heel veel plezier bracht. Met dit project willen we professionaliseren door een wekelijkse activiteit aan te bieden met een opgeleide leerkracht Lichamelijk Opvoeding (LO).

We willen de deelname aan het project laagdrempelig houden, dus gaan ons niet richten op de fysieke toestand van de deelnemers. Hiermee bedoelen we dat we niet gaan wegen of andere zaken doen om de fysieke gesteldheid van de deelnemers te monitoren. Wel leren we vaardigheden aan waarbij de jongeren leren om doelen te stellen voor zichzelf en deze evalueren. De start wordt gemaakt tijdens de Kick-Off, waarbij de deelnemers een Passie Toekomst Plan maken. Er wordt wekelijks aandacht besteed aan de doelen.

Het hoofddoel is om jongeren plezier te laten beleven in bewegen en dat ze een positief zelfbeeld krijgen. We beogen dat de deelnemers plezier hebben in het bewegen, (de grenzen van) hun mogelijkheden erkennen, respect hebben voor hun eigen lichaam en dat van anderen en dat ze elkaar aanmoedigen in de individuele vaardigheden.

De kosten voor deelname zijn €5,- per keer.

Meegymmen? Aanmelden kan vanaf oktober.

Start: januari 2022