Homework Hub Universiteit van Amsterdam

Het Chief diversity officer team (CDO team) is in oktober 2020 de Homework Hub begonnen met als doel “de onderwijskloof te dichten en de representatie van ondervertegenwoordigde studenten in de academische wereld te vergroten”.

Door duurzame partnerschappen aan te gaan met maatschappelijke organisaties die huiswerkbegeleiding en ambassadeur- en mentorprogramma’s aanbieden, die representatie en burgerschap op verschillende onderwijsniveaus en in verschillende Amsterdamse buurten aanpakken, wil het CDO-team bijdragen aan het dichten van de onderwijskloof voor studenten van kleur. Bij de Homework Hub werken we samen met een aantal partijen, partners daar zijn; Stichting Move, Fawaka NL Ondernemersschool, Stichting LifeSkills, Stichting Scientia Potentia Est, Stichting IMC Weekendschool en StudieHub.. Deze partijen komen regelmatig samen om te bespreken hoe het CDO team het best UvA student kan benaderen en/of werven voor de projecten van de verschillende organisaties. Passie voor je Toekomst is één van deze partijen die een plek biedt aan studenten die op zoek zijn naar een diversiteitstage of een maatschappelijk project om aan bij te dragen. De studenten krijgen studiepunten in ruil voor hun werk.

Helaas hebben er (nog) geen studenten gereageerd op onze vacature. Wel hebben we aandacht voor de stichting gekregen door vermelding in Folia magazine en de nieuwsbrief van de UVA.