Centrale studentenraad Universiteit van Amsterdam

Inhoud

De Centrale Studenten Raad (CSR) wordt sinds 2018 begeleid door trainers van Passie voor je Toekomst. De CSR is een raad die gekozen wordt vanuit alle studentenverenigingen. De raad richt zich op verbeteringen en vernieuwingen binnen de Universiteit van Amsterdam (UVA). Het programma van dit project bestaat uit trainingen/workshops en coaching met verschillende thema’s. Een aantal voorbeelden van onderwerpen die voorbij komen zijn; het voorkomen van burn-out, productiviteit, timemanagement, positieve psychologie, enz. Daarnaast worden alle leden persoonlijk begeleid.

Doelstelling

Het doel van dit project is het persoonlijk coachen en begeleiden van de leden van de centrale studentenraad. Enerzijds bij het behalen van persoonlijke doelen en anderzijds bij het optimaal functioneren binnen de raad.

Resultaten

Door de coaching en workshops van de trainers van Passie voor je Toekomst zijn de studenten beter voorbereid op hun werk voor de CSR. Ze hebben praktisch vaardigheden ontwikkeld, die hen zullen helpen overeind te blijven bij de 20/25 uur die ze wekelijks voor de raad werken, naast hun studie. Tijdens de coaching werden ook de ‘problemen’ besproken waar de studenten tegen aan liepen. Ze blijven er niet mee lopen, ze dealen ermee. Tevens zijn de studenten voorbereid op een leidinggevende functie in een team met aandacht voor diversiteit en inclusie.